Module 1, Sujet 1
En cours

Affirmatie-oefeningen

Take deep breath. Young girl working out outside on running track.

Lichaamsbeweging – Meer mindfulness in ons dagelijks leven

Naast meditatiebeoefening zullen deze tips u helpen bewuster te leven in het dagelijks leven:

 1. Besteed aandacht aan de details om je heen. Observeer uw omgeving. De regendruppels die vallen. De wind die om uw oren waait. De menigte gehaaste mensen. Alles is waarneembaar.
 2. Probeer nieuwe dingen te doen. Wees creatief bij elke gelegenheid. Het internet is een prachtig hulpmiddel om u vertrouwd te maken met nieuwe activiteiten.
 3. Observeer uw gedachten.
 4. Probeer deze gedachten te beschrijven. Schrijf ze op als u wilt.
 5. Probeer te genieten van het moment en laat u niet teveel leiden door het verleden of de toekomst.
 6. Beoefen yoga, tai-chi of meditatie.
 7. En natuurlijk, creëren.
 8. Misschien heeft u de recente trend van kleuren voor volwassenen opgemerkt. Deze activiteit helpt mensen om door kunstzinnige oefening te ontspannen en in een toestand van concentratie te komen die mindfulness mogelijk maakt. Kleuren is ideaal in veel situaties:
 • Het vermindert stress. Dat is niet onbelangrijk. In onze maatschappij die onder tijdsdruk staat, leven we, in zekere zin, onbewust en op de automatische piloot. Stress wordt veroorzaakt door een toename van hormonen. Het proces van kleuren draagt bij door het helpt het meditatieve aspect ervan om deze toename te verminderen. De geest concentreert zich op zijn taak.
 • Kleuren maakt het mogelijk om zowel de analytische als de creatieve functies van de hersenen te gebruiken: U moet de vormen kiezen en de kleuren mengen.
 • Het is ideaal voor kinderen.
 • Het helpt om meditatief denken te ontwikkelen.