Module 1, Sujet 1
En cours

De balans

Conclusie

We leerden over de belangrijkste aspecten van kunstzinnige therapie: de geschiedenis en de belangrijkste concepten. U heeft ook geleerd hoe u een sessie opzet, hoe u zich aanpast aan een groep mensen en hoe u zowel een kunstzinnige praktijk als activiteiten kiest. U bent nu klaar om te beginnen met het opzetten van uw sessies en de interactie met uw patiënten.

Onthoud dat organisatie de sleutel is. De organisatie van je workshop moet u van tevoren voldoende tijd geven om alles gedaan te krijgen dat moet worden gedaan. Uw planning, instructies, materiaal en eventuele vragen moeten allemaal van tevoren worden voorbereid.

Bedenk ook dat alles wat in deze training genoemd wordt aanpasbaar is en aan elke patiënt aangepast kan worden. De voorgestelde workshops zijn een basis die u naar eigen inzicht kunt aanpassen, afhankelijk van de doelen die u wilt bereiken. Aarzel niet om uw eigen instructies te ontwikkelen als u meer ervaring heeft!

Het belangrijkste is dat u uw doelgroep goed kent, een vertrouwensrelatie tussen patiënt en therapeut opbouwt en uw sessies in verschillende fasen verdeelt. We zitten niet in de klassieke therapie en ook niet in de kunstlessen. Het gaat er altijd om de voordelen van kunst in dienst te stellen van therapeutische doelen die je van tevoren gesteld hebt.

Nu is het aan u!