Module 1, Sujet 1
En cours

De Geest Genezen Door Kunst

De Geest Genezen Door Kunst

Al deze verschillende benaderingen verklaren de oorzaak van menselijk gedrag op hun eigen manier. Kunstzinnige therapie behoort niet tot een bepaalde psychologische leer, hoewel de therapiemethoden heel dicht bij de humanistische benadering staan.

Het is vermeldenswaard dat we de basisprincipes van psychologie hebben besproken en hoe deze in de therapeutische praktijk wordt gebruikt. Kunstzinnige therapie bevordert een positieve en humanistische kijk op de mens die, dankzij zijn innerlijke hulpbronnen, in staat is de uitdagingen waarmee hij geconfronteerd wordt te overwinnen. Deze innerlijke hulpbronnen moeten soms eerst vrijgemaakt worden. Het is kunst als medium dat deze functie overneemt en blokkades kan overwinnen.

Laten we beginnen met een eenvoudige kleine oefening die je kunt gebruiken om met een patiënt te werken. Dan zie je hoe een sessie in zijn werk gaat, de warming-up en de schuif die voor elke oefening moet plaatsvinden. Intussen kun je deze oefening op jezelf uitproberen!

Teken een portret van je familie zonder naar de volgende oefening te kijken. Zo kun je proberen je eigen tekening te interpreteren.