Module 1, Sujet 1
En cours

De keuze van de activiteit

Meisje heeft individuele kunsttherapieles

De keuze van de activiteit

Dit is waarschijnlijk het moeilijkste moment in de voorbereiding van uw ontmoetingen, want hier wordt uw persoonlijke discretie op de proef gesteld. De volgende tabel is een eerste benadering om u te helpen. Niet de pathologieën zijn van cruciaal belang, maar de gevolgen ervan: de specifieke stoornissen die de patiënt ervaart. De activiteit moet een adequate oplossing bieden, die synoniem is met een verhoogde kwaliteit van leven.

De meeste van de activiteiten die in een workshop kunstzinnige therapie worden uitgevoerd zijn echter geschikt voor iedereen, ook al zijn ze soms ontworpen met specifieke doelen voor ogen. Als u later uw eigen activiteiten ontwikkelt, denk er dan altijd aan om de doelen voor uw patiënten duidelijk te omschrijven, om zo relevante sessies te kunnen bouwen.

Als u uw patiënt en de problemen waarmee hij kampt wat beter kent, kunt u samen met hem een algemeen doel stellen: Dit zal het doel van je sessies zijn, en ook een vast aantal afspraken om dit doel te bereiken. Voor elke sessie kies je dan subdoelen en activiteiten die op de patiënt afgestemd zijn.