Module 1, Sujet 1
En cours

Conclusie

Light at the end of a Tunnel

Conclusie

In deze module hebben we gekeken naar de verschillende ziekten waaraan de patiënten die u zult ontmoeten kunnen lijden. Het is belangrijk ze goed te kennen om te begrijpen welke nieuwe en nuttige aspecten kunstzinnige therapie aan hen allen kan bieden. Inzicht in de problemen van uw patiënt is ook van cruciaal belang voor het opbouwen van een vertrouwensrelatie.

Er is niet één oefening die geschikter is voor een bepaalde ziekte dan een andere. Om uw patiënt en kunstzinnige therapie beter te begrijpen, zullen we ons nu richten op de specifieke doelgroepen die voor kunstzinnige therapie in aanmerking komen en op de verschillende methoden die gebruikt worden.

We zien dat kunsttherapie nuttig is voor veel verschillende gevallen en doelgroepen. De context en arbeidsvoorwaarden zijn ook afhankelijk van uw arbeidssituatie. U werkt bijvoorbeeld met grote groepen mensen die lijden aan een bepaalde ziekte of andere gemeenschappelijke kenmerken hebben zoals leeftijd en afhankelijkheid of in de zorg zijn.

U kunt ook gemengde sessies organiseren waarbij je alle soorten patiënten verwelkomt.