Module 1, Sujet 1
En cours

De relatie van uw patiënt met kunst beoordelen

Female psychologist holding hand of woman, coach writing to notebook. Session of rehab therapy

De relatie van uw patiënt met kunst Beoordelen

De eerste stap in de relatie die u met uw patiënt aangaat moet een beoordelingsfase omvatten. We zullen later enkele van de methoden die gebruikt kunnen worden in detail beschrijven. Maar het doel van de eerste sessie is natuurlijk, het probleem van uw patiënt vast te stellen. Het zal er ook om gaan zijn artistieke capaciteiten en zijn verhouding tot kunst te beoordelen: Voelt hij zich op zijn gemak bij het creëren?

Daarna is het zinvol om de workshops geleidelijk aan zijn artistieke praktijk aan te passen. Zo kan hij zich verder ontwikkelen zonder op een gegeven moment vast te lopen in zijn inspiratie. Als u zijn verhouding tot kunst hebt geëvalueerd en de te bereiken doelen hebt vastgesteld, kunt u met de eerste workshops beginnen.

Natuurlijk gaat het bij beoordeling niet alleen om de eerste sessie! Het moet tijdens het hele proces plaatsvinden. In groepstherapie is het ook nuttig om uzelf te evalueren door de deelnemers te vragen hun mening over het programma in een formulier te geven: Het doel is altijd te weten of u op de goede weg bent.

U weet al dat het begin van een sessie voorbereid moet worden. Laat de volgende ideeën u inspireren, zowel wat ontspanning als opwarming betreft, afhankelijk van de betrokken patiënten.