Module 1, Sujet 1
En cours

Dialoogvoorbeeld

Giving individual psychotherapy

Dialoogvoorbeeld

Een paar sessies geleden maakte u dit wiel van gevoelens. Herinnert u zich dat nog? Dat was aan het begin van onze sessies en het was de eerste keer dat u probeerde kleur toe te kennen aan uw gevoelens. Dan creëerde u dit patroon waarin de ademstroom gekleurd werd in relatie tot de kleuren die u zich voorgesteld had.

O ja, ik weet het nog!

Denkt u nog steeds dat deze voorstelling van zaken juist is?

Nou, ja, ik weet het niet. Ik denk dat ik toen een blokkade uitte, maar die heb ik al lang overwonnen.

Dus u herinnert u de blauwe blokkade meer dan de andere kleuren?

Vreemd genoeg wel!

Neem een nieuw vel papier en herhaal de oefening.

U kunt hetzelfde patroon aanhouden of alles veranderen.

Hoe kunnen we toepassen wat we hebben geleerd over kleuren in een kunsttherapiesessie? We zullen het vooral hebben over hoe kleuren verbonden zijn met emotie, en hoe het voor elke persoon anders is. Kleuren zijn onthullend omdat ieder mens ze met verschillende indrukken associeert.

In dit nieuwe hoofdstuk komen we echt tot het cruciale punt: het gaat over verschillende pathologieën waarvoor kunstzinnige therapie nuttig kan zijn. We mogen echter niet vergeten dat in de meeste gevallen, vooral bij ernstige pathologieën, kunstzinnige therapie gebruikt wordt als een aanvulling op andere vormen van behandeling.

Laten we ons dus concentreren op de beschrijving van elk van deze pathologieën, de disfuncties van het lichaam of de geest, om te benadrukken wat kunstzinnige therapie de patiënt kan brengen en waar u tijdens de sessies op moet letten.