Module 1, Sujet 1
En cours

THE WHEEL OF FEELINGS

Deze eerste oefening is een noodzakelijke stap om met je patiënt over kleuren te praten. Het zal hem in staat stellen zijn gevoelens waar te nemen, te werken aan zijn emoties en aan de betekenis die hij aan de kleuren geeft. We hebben gezien dat iedereen zijn eigen ideeën heeft, dus de oefening stelt je in staat de denkpatronen en voorkeuren van je patiënt te begrijpen.

Zo kun je enerzijds zijn emoties kennen en anderzijds de hindernissen of problemen die hij moet overwinnen. Het is ook een goede activiteit om een eerste gesprek tussen patiënt en therapeut tot stand te brengen om een open en onbevangen dialoog mogelijk te maken.

Het kan moeilijk zijn om patiënten deel te laten nemen aan een proces, maar door felle kleuren te gebruiken, kun je ervoor zorgen dat ze zich meer op hun gemak en betrokken voelen. Voor sommige patiënten kan dit helpen om zich open te stellen en creatiever te zijn. Sommigen zullen je zonder verdere uitleg zeggen dat ze in orde zijn. Het Rad van Emoties zal onthullen of er achter dit vage antwoord al dan niet problemen verborgen liggen. Het is ook een ideale oefening voor kinderen die normaal meer moeite hebben met het verbaal uitdrukken van hun gevoelens en gewaarwordingen, vooral hun negatieve gevoelens.