Module 1, Sujet 1
En cours

Voorbeelden van gezamenlijke creatie de fresko

Child hands painted with gouache, art school

Voorbeelden van gezamenlijke creatie de fresko

Materialen:

  • Verf (niet giftig omdat het op handen en voeten wordt aangebracht).
  • Groot wit bedlaken
  • Heel veel goede humor
  • Duur: 1 uur

Ook dit is een ideale activiteit om het ijs te breken, want het is leuk en schept banden tussen groepsleden. Het is ook een fysieke relatie met kunst, want u schildert direct met uw voeten en handen! Een mooie manier om nieuwe verbindingen met uzelf te maken.

De sessie is eenvoudig, maar het is belangrijk om na te denken over het voorbereiden van de ruimte en het beschermen van de voorwerpen eromheen. Elke deelnemer brengt de verf aan op handen en voeten en drukt zijn stempel op het fresco, waardoor een abstract werk ontstaat dat de identiteit van de groep symboliseert. De details kunnen dan met vingerverf beschilderd worden. Het is ook een ideale activiteit voor kinderen!

Tip: Kies tinten die goed mengen om een mooi resultaat te krijgen ziet er esthetischer uit.

Het fantasieblad

Duur: 1,5 uur

Deze activiteit is goed voor groepen die communicatie- of identiteitsproblemen hebben. Elke deelnemer heeft een rol als journalist over een bepaald onderwerp. Hij zal zijn tekst individueel bewerken.

Alle teksten worden dan gebundeld in een krant die u kunt afdrukken en uitdelen bij de volgende sessie. U kunt deze activiteit ook aan het eind van de sessies doen, want zo kunnen de deelnemers iets maken dat ze kunnen bewaren als herinnering aan je workshops!

Collectieve creatie gaat in feite over het samenbrengen van al uw input om een gezamenlijk werk te creëren. Er zijn veel verschillende manieren om dit te doen: van beginnen met een blanco canvas en er iets aan toevoegen, tot instructies voor crowdsourcing om iets in elkaar te zetten.

Het voortreffelijke lichaam

Deze eenvoudige schrijfworkshop is altijd effectief en kan helpen de stemming te verbeteren en de banden tussen de afzonderlijke deelnemers te versterken. Alles wat u nodig heeft is een pen en een vel papier om aan de groep rond te delen.

Afhankelijk van hoe u besluit, schrijft iedereen een woord, een zin of begint een deel van een tekening. Zo ontstaat een volkomen grotesk werk dat door verschillende mensen gemaakt wordt. Het is een ideale activiteit voor eerste ervaringen met kunst of schrijven! Het is een korte activiteit die niet meer dan ongeveer 20 minuten mag duren.

Onvolmaakte lijnen

Materialen:

  • Twee gekleurde markeerstiften
  • Bladeren
  • Viltstiften en potloden

Duur: 1 uur

  1. Verdeel uw groep in tweeën. Elk groepje heeft een stift in een andere kleur en evenveel vellen papier als het andere groepje.
  2. Elk lid van een groep trekt een lijn op elk van de bladen. Uiteindelijk moet elk groepje vijf vellen hebben (als er vijf deelnemers zijn) met vijf lijnen van dezelfde kleur. De lijnen mogen elkaar niet raken, maar verder kunnen ze van elke grootte en vorm zijn.
  3. Ieder krijgt dan een blad van de tegenoverliggende groep en maakt van deze lijnen een tekening, die zichtbaar moet blijven.

Deze ene activiteit is meer geschikt voor een groep die al een paar sessies samen gedaan heeft. Deze oefening is geweldig voor mensen met zelfvertrouwen en zelfwaarderingsstoornissen die bang zijn de dingen niet goed te doen. Hier moet je iets creëren uit onvolmaakte lijnen: Perfectie is dus geen doel! Zo kan iedereen creëren zonder bang te hoeven zijn voor het oordeel van de ander die ook bij het uiteindelijke kunstwerk betrokken was.